Min første måned med Digital Markedsføring

I dag skal jeg reflektere litt over denne lange første måneden med faget digital markedsføring. Det har vært spennende, hektisk, slitsomt og veldig lærerikt. Det hele begynte allerede i juleferien, hvor vi fikk tilsendt mail med instrukser for ting vi kunne gjøre klart til første zoom møte 4. Januar. Vi fikk i oppgave å kjøpe vårt eget domenenavn og opprette en blogg. Vi ble også informert om at dette semesteret kom til å bli det tøffeste semesteret i løpet av studieløpet vårt. Det ble sagt at vi aldri tidligere har jobbet like mye som vi kom til å gjøre nå.

Tatt fra Unsplash.com Photo: Teslariu Mihai

Jeg som kanskje mange andre, leste dette og tok det med en klype salt. Jeg tenkte nok at det kom til å bli en del arbeid, men jeg var absolutt ikke klar over hvor mye det skulle bli, før jeg etter første uken fikk utdelt både eksamen, blogginnlegg frister og måtte følge med på forelesninger. Det ble en tilvenningssak som jeg raskt måtte sette meg inn i, ved siden av jobb ble hverdagen plutselig veldig hektisk.

Læringsutbytte

I denne første måneden og første bolken av semesteret har vi blant annet vært gjennom Digital økonomi, delingsplattformer og kunstig intelligens, sammen med foreleser Arne Krokan.

Det har vært veldig lærerikt, spennende og interessant. Og veldig mye har vært veldig nytt for meg, som for eksempel et innlegg jeg skrev om kunstig intelligens, noe jeg personlig syntes var ekstra spennende. Det at vi alle er rundt det hver eneste dag og anvender det så ofte, uten å egentlig forstå hva vi bruker og hvordan det påvirker livene våre. Og det faktum av hvordan det kommer til å ha en innvirkning på fremtiden vår.

Vi har også lært om algoritmer og om hvordan ting vi søker på og hvordan handlingene våre på nettet avgjør hva slags reklamer vi får opp og hvordan vi egentlig bare blir styrt av maskiner som plukker opp og observerer hvordan vi oppfører oss når vi er på nett. Dette er noe vi alle kommer til å tenke på i fremtiden. At hva vi søker på, hvilke ting vi ¨liker klikker¨ eller generelt klikker oss inn på, har ett resultat av hva som kommer opp i nettleseren vår senere.

Konklusjon:

Jeg har hatt den tyngste og mest slitsomme tiden på skolen denne måneden enn noen gang tidligere. Samtidig har jeg aldri lært mer og så fort. Og skrive blogginnlegg ukentlig og reflektere over ting vi har gått igjennom har gjort til at ting fester seg bedre til hodet og jeg forstår mye mer av det jeg lærer. Det på grunn av så mange tidsfrister, sertifiseringer og kurs vi har måttet gå gjennom, samt eksamen vi er oppi. Har jeg merket at noen blogginnlegg har blitt litt sekundært for meg denne måneden. Men jeg håper på å klare å strukturere hverdagen min bedre videre, så jeg klarer å få til å sette meg mer inn i bloggingen, som jeg til å begynne med ikke var helt komfortabel med. Men etterhvert fant roen og gleden over å sette meg ned for å reflektere og skrive gode innlegg om den lærerike uken.

  • Paolos Debesay 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.