FNs bærekraftsmål som er mest bransjerelevante for IKEA

FN har mange bærekraftsmål og delmål. Og bedrifter må sammen med FN bidra til en mer bærekraftig verden, ved å forholde seg til disse. Jeg skal i dette innlegget fortelle litt mer om hvilke bærekraftsmål som er mest bransjerelevante for IKEA. Under FN´s bærekraftmål nr 12 står de fleste bransjerelevante tiltakene for IKEA. Det er noen av disse jeg kommer til å ta for meg i dag.

IKEA er en Svensk hjeminnredningskjede som er blitt ganske global. Kjeden har butikker i 49 forskjellige land. Visjonen til IKEA er å selge et produkt til kundene sine som både er av kvalitet og til en rimelig pris. Dette er noe de har greid veldig bra, siden de solgte penner og lommebøker til å begynne med i 1943.

IKEA har som mål om være 100% sirkulære og klimapositive innen 2030. Mindre svinn og grønnere produksjonslinje er en del av planen. IKEA har som plan at innen år 2030 skal de har mindre avfall og være 100& forsynt av fornybar energi, kun bruke resirkulerbare produkter, de skal ha nullutslipp og hjemlevering.

FN har som sagt en del mål som virksomheter omring i verden må forholde seg til. Noen av disse er: om reduksjon av avfall, materialgjenvinning, ombruk, bærekraftig forvaltning og effektiv bruk av naturressurser. Dette er noen av de målene IKEA har en 10 års plan på nå, at de skal kunne nå. I IKEA har i dag tatt grep i en del ting, som å fjerne all plast fra butikkene sine. Virksomheten har også som mål å gjenvinne møbler som er blitt slitt og brukt, fremfor å kaste dem. De skal repareres, pusses opp og selges på nytt. For å bidra til mer gjenbruk, skal IKEA i fremtiden prøve ut møbelleasing. Det vil si at du kan lease møbler, for så å levere dem tilbake når du er ferdig med dem. Dette vil gjøre slik at når virksomheten for møblene tilbake, kan reparere eventuelle skader, friske dem opp og lease dem ut på nytt.

Andre steder IKEA vil bli mer miljøbevisste på er solcellepaneler. Innen 2025 skal de alle IKEA byggene være 100% drevet av solkraft og fornybar strøm. Dette er FN´s mål nr 7. Det skal utvides ett solenergi tilbud, slik at så mange som mulig vil få tilgang på fornybar energi. IKEA skal også gjøre slik at alle kjøretøy i varehus og som brukes til levering skal være av strøm, slik at det blir nullutslipp

Dette er de målene jeg mener er de mest bærekraftige og bransjerelevante for IKEA. De er alle med på å gjøre IKEA til en mer klimavennlig bedrift, samt å gjøre verden til et bedre sted og inspirere andre til å handle mer bærekraftig og agere deretter.

Kilder:

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/ansvarlig-forbruk-og-produksjonhttps://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/ren-energi-til-alle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *