Hvor bra er Elkjøp sin nettside?

I dette innlegget skal jeg vurdere nettsiden til Elkjøp. Jeg skal ta vurderingen av nettsiden basert på 10 kriterier som man kan finne her. Dette vil bli min egen objektive vurdering av siden, men velger å bruke de listede 10 kriteriene som et verktøy og utgangspunkt.

 1. Førsteinntrykk:

Til å begynne med så har vi førsteinntrykket av nettsiden. På samme måte som når du først møter en person, så danner du deg et førsteinntrykk basert på hvordan personen ser ut, hva den sier og hvordan den oppfører seg. Det samme gjelder med nettsider. Jeg ser fort over forsiden til Elkjøp og der er det en stor reklame for klikk og hent. Det er ikke vanskelig å se at dette er Elkjøp sin nettside, ved hjelp av logoen og navnet deres oppe i venstre hjørnet, som jeg syntes har en passe bra størrelse. Ting rundt på forsiden deres er veldig strukturert og ryddig. Fra innloggingen til den lett synlige søkemotoren deres ved siden av logoen. Alternativene til hvilken produktkategori er veldig pent og anstendig satt til venstre siden av skjermen. Dette gjør det veldig enkelt å vite hvordan man skal kunne navigere seg videre på nettsiden.

Bilde er tatt fra forsiden til Elkjøp.

2. Synlighet:

Synlighet er viktig for nettbutikken. At den er lett tilgjengelig på nett gjør at flere folk vil se nettsiden. Jeg gjorde et forsøk på å søke på et tilfeldig produkt som jeg vet at Elkjøp selger. Ikke noe spesielt merke på noe produkt, men kun selve produktet. Det resulterte i at Elkjøp sine nettsider var det første av nettsider som kom opp ved google søket.

Bilde er tatt etter et Google søk av støvsuger
 • 3. Brukervennlighet

Nettsiden til Elkjøp er veldig brukervennlig. Det får du allerede et inntrykk av på forsiden hvor du ser i omkretsen på siden, de forskjellige alternativene du kan velge mellom. De forskjellige alternativene gir deg igjen flere alternativer innenfor deres produktkategori, som igjen gjør det veldig enkelt for kunder å kunne finne frem til produktene de ønsker. Jeg sjekket også ut hvordan nettsiden ville se ut og anvendes fra mobiltelefonen. Her har Elkjøp også gjort en veldig fin jobb. Den er veldig lik hjemmesiden deres og fungerer på samme måte. Jeg vil påstå og si at det er like enkelt å bruke nettsiden via pc, som det er å gjøre på tlf.

Bilde er tatt fra Elkjøp sin nettside
 • 4. Kjøpsprosessen

I kjøpsprosessen til Elkjøp syntes jeg det er en veldig ryddig og fin prosess. Du klikker inn på det ønskede produktet, og da får du også opp et alternativ for produktsammenligning. Der kan du sammenligne produktet du har tenkt til å kjøpe opp mot det samme produktet i et annet merke. Der kan du se hva som skiller de to produktene fra hverandre, hvilke egenskaper de har og hva prisforskjellene er. Dette er veldig heldig for kunden at man kan gjøre på nettsiden deres. Videre legger du ditt valgte produkt i handlekurven og du blir spurt om du ønsker å handle videre eller gå rett til kassen. Når du går til kassen blir du møtt med et par felt. Der kan du skrive inn ditt telefonnummer eller epost adresse. Dette for at Elkjøp skal kunne se om du er en ny eller gammel kunde. Du får også opp alternativer nedenfor der igjen for når og hvor du får pakken din, gjennom bring hvis du velger å kjøpe. Det er også et alternativ for klikk og hent der. Selve betalingen kan skje gjennom både Vipps, Visa/MasterCard eller Santander (kredittselskap).

Bilde er tatt fra Elkjøp sin nettside
 • 5. Teknologi/Hastighet

Etter å ha trykket meg inn på forskjellige steder inne på nettsiden, trykket meg gjennom kjøprsprosessen og sammenlignet produkter om hverandre, så kan jeg melde om at Elkjøp sin nettside har en veldig høy hastighetl

 • 6. Kundetilfredshet

Elkjøp har en produktannmeldelse under hvert eneste produkt de har ute på nettsiden deres. Der får kunder sjansen til å skrive sin omtale om produktet de har kjøpt og komme med hva de syntes er bra eller dårlig om produktet. Det er fint å kunne lese det for folk som selv ønsker å kjøpe produktet og kanskje ser etter noen som har anvendt det produktet på samme måte som dem selv har tenkt til å bruke det.

 • 7. Trygghet

Elkjøp har en chattefunskjon hvor du kan få hjelp fra noen som jobber i service avdelingen deres. Det nederst på deres sider står det også om andre måter du kan komme i kontakt med Elkjøp på. De trygger også mange kunder med sine 50 dagers Åpent kjøp policy.

Bilde tatt fra Elkjøp sin nettside
Bilde tatt fra Elkjøp sin nettside
 • 8. Kommunikasjon

Elkjøp har som tidligere nevnt en chatfunksjon på nettsiden deres. Her kan du stille spørsmål vedrørende nettsiden, varer du tenker på å kjøpe, eller varer du allerede har kjøpt. Du kan kontakte Elkjøp via mail på kundesenteret deres hvis det er noe som trenger å bli sendt inn. Hvis ikke så har de et kundesenter åpent på telefon i normale arbeidstider. Elkjøp har også facebook sider knyttet de forskjellige elkjøp butikkene som er rundt omkring i landet. Der har de ofte konkurranser som kunder kan ta del i, hvor man kan få sjansen til å vinne diverse premier. Som regel er dette ekslusive produkter som elkjøp selger.

 • 9. Priser/Utmerkelser

Jeg kan ikke finne noe om hverken priser eller utmerkelser som elkjøp har fremme på sin nettside, selvom det kan være en fin ting å ha fremme på forsiden. Det vil også gi nye kunder en trygg følelse av å handle der.

10. Strategi

Elkjøp er en El-varehandel gigant. De sikter mot å være den største bedriften som selger elektriske produkter i hele Norden. Strategien er veldig tydelig i alt dem gjør. De har lenge konkurrert mot andre el varehus, men ingen har enda klart å holde helt følge med Elkjøp som har på sin side vært veldig enestående på toppen.

 • Paolos Debesay 🙂

Kilder:

https://www.elkjop.no/

Én kommentar

 1. Heisann Paolos:)

  Jeg synes du har gjort en god analyse av nettbutikken men skulle gjerne sett litt flere tilbakemeldinger på blant annet forbedringspotensiale, eller annet. Det sagt savnet jeg også noe fagterminologi her og der.
  Jeg skulle også gjerne sett en oppsummerende konklusjon, som tok for seg hovedfunnene.

  Ellers er det godt jobbet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.