Hvordan påvirket sosiale medier angrepet på kongressen 6. Januar?

6. Januar 2021, ble kongressen i Washington DC, USA angrepet av flere tusen ¨demonstranter¨. Til å begynne med, var dette en fredelig demonstrasjon, som ble fremprovosert av på denne dagen, tidligere president Donald Trump. Han hadde i forkant av denne dagen, twittret ut til sine flere millioner av følgere at de skulle demonstrere utenfor kongressen, på dagen Joe Biden ble valgt til president i USA. Det var cirka 8000 som møtte opp til demonstrasjon, 250 pågrepet, 50 skadet og 3 døde under angrepet.

Twitter

Så, hvilken påvirkning hadde sosiale medier til denne demonstrasjonen? Vel, som tidligere nevnt har Donald Trump mange mange millioner følgere på twitter. Og som president, hadde han naturligvis mange tilhengere av seg. Ved å kun skrive noen få ord på twitter, hvor han oppfordret til å demonstrere, så vi hva utfallet ble. Sosiale medier har veldig stor makt i samfunnet vårt om dagen, spesielt store profiler med store følgesskarer. Det skal sies at Donald Trump aldri sa at noen skulle angripe kongressen, men hauset opp til en demonstrasjon og at folk skulle vise sin tillit til han.

Så verden visste lenge at det skulle skje en demonstrasjon, men ingen kunne sett for seg at det kom til å gå så langt som det gjorde. Når det er sagt, så ville aldri demonstrasjonen funnet plass i det hele tatt om ikke sosiale medier var til stedet. Donald Trump hadde en plattform hvor han fikk ytret sitt så fritt som han ønsket og direkte til følgerene sine. Og når det er en person med så mye innflytelse og makt, er det så og si garantert at folk ville møte opp.

  • Paolos Debesay 🙂

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.